Thursday, May 30

Кулинарна употреба на трюфели

Тези летни трюфели се събират в същите райони като белия зимен трюфел, но през различен сезон. Това е силно парфюмиран трюфел, който е бил почитан заради качествата си на афродизиак още от времето на древните египтяни. Това е трюфел, който расте под горещи пустинни пясъци. За да стигнем до тях, ни трябват подходящи кучета, които да ги открият, защото те растат на десет или двадесет сантиметра под земята. Трюфелът е гъба, Tuber Magnatum Pico която се е адаптирала за живот под земята и расте в перфектна симбиоза с корените на приемни дървета. След това остава редовно да се коси и почиства земята около дръвчетата. В 100 гр трюфел се съдържат 50 ккал, едва 0.5 гр мазнини и около 8 гр протеин. Фактът, че част от това невероятно горски продукти включва различни аминокиселини, минерални соли, както и магнезий и протеин. Италиански, френски бели и черни гъби допринасят за процеса на обновяване, подмладяване на епидермиса (кожа), както и за ефективно премахване на старчески петна. Както вече споменахме, в трюфелите се съдържа голямо количество антиоксиданти, а също и вещества, които стимулират производството на колаген. За да освободят страхотния си аромат ги настъргвайте върху вече готовата паста, ризото, полента или обикновен омлет.

българия древна и млада Ако си мислите, че идеята за добавянето на резенчета трюфел към някои ястия е била, за да се даде по-претенциозен вид на храната… По този начин, честото хапване, дори и на малки количества трюфели, може да ни помогне да запазим кожата си по-млада и по-сияйна за по-дълго време. През това време зърнените храни поемат аромата на трюфел и се използват за приготвяне на различни ястия. Той олицетворява Черния диамант много добре, тъй като е близнак на външен вид; събрани по едно и също време на годината и растящи при почти идентични условия. Техният мускусен аромат е много по-слаб, с лека орехова нотка и почти сладък вкус. Трюфелите могат да се използват в малки количества в различни рецепти, за да добавят малко вкус и аромат. Дори няма да имате нужда от печка – само малко сметана и малко качествен шоколад. Как можем да различим? Трябва да се използва до един месец, защото ароматните етери на трюфелите, постепенно намаляват своя интензитет.

Въпреки това, tuber brumale и tuber melanosporum НЕ са един и същ трюфел. Tuber unicinatum. Често се нарича бургундски трюфел и това е областта, в която първоначално са били популярни. Tryufeleterapiya – това е името на новата козметична богинята, която дава шанс за втори младеж в продължение на много жени. През последните години треската за печелене на бързи пари чрез събиране на наричаните още “черни диаманти” завладява все повече хора. Плододаването продължава 25-30 години. Той се събира и яде от хиляди години и въпреки че прилича повече на картоф, все още е най-широко събираният трюфел в света. Годишно в света се отглеждат приблизително 150 тона трюфели, но допреди сто години само във Франция са отглеждани изумителните 1500 тона годишно. Иначе според сметки на експерти от земеделското министерство оборотът от търговията с ценната гъба е 150 млн. Подправете със сол Гуеранде на вкус. Както черните, така и белите трюфели са истински умами бомби, с невероятен пикантен вкус. Трюфелите не понасят термична обработка, тъй като така губят своите качества, затова единственото, което може да се направи в това отношение е няколко минутки да се запекат, колкото да пуснат повече аромат. Terfezia bouderi, известен още като пустинен трюфел или черно каме.

Tuber borchii, известен още като марзули трюфел. Tuber Mesentericum magnatum pico е много ценен от италианците. За съжаление опитите за производството на Бял трюфел от Алба (Tuber Magnatum Pico) и някой други видове трюфели, все още не постигат добри резултати и хората, които могат да си ги позволят, им се наслаждават както природата ги е създала. Трюфелите са редки, ядливи подземни гъби от рода Tuber. Когато омлета е готов, леко го напръскайте със зехтин (може да използвате френски зехтин екстра върджин с екстракт от черен трюфел в бутилка със спрей дозатор), поръсете с пресен босилек и настърган пармезан. Вероятно само една много дълбоко познаване на литературата известно защо известния френски драматург Молиер дойде на ум да даде име на главния герой на новата си игра Тартюф. Количеството, което ще добавите, зависи от вкусовите Ви желания – достатъчно е да се добави една чаена лъжичка на няколко порции. Когато използвате трюфели, искате да ги оставите да диминират, така че не прекалявайте с допълнителните съставки – малко масло, сол и малко добро твърдо сирене е повече от достатъчно. В тенджера, смесете всички съставки за плънката.